MENU NOWE1

CHOCOLATE COOKIES Z ZURAWINA

Propozycja dla fanów czekolady i bakalii. Chrupiące ciasteczka z miękkim środkiem, nadziane rozpływającą się czekoladą, żurawiną i bakaliami. W sam raz na zimowe wieczory ;))
Zapraszam do wypróbowania przepisu !

SKŁADNIKI

170 g mąki pszennej
1 łyżeczka sody
140 g miękkiego masła
30 g kakao
1 jajko
1 opakowanie cukru waniliowego
180 g cukry trzcinowego
50 g pokruszonych orzechów włoskich
50 g posiekanej białej czekolady
50 g posiekanej czekolady mlecznej
100 g suszonych żurawin
szczypta soli

PRZYGOTOWANIE



Utrzeć masło, cukier trzcinowy i cukier waniliowy. Dodać przesianą mąkę z sodą, kakao oraz jajko. Wymieszać. Dodać orzechy, czekoladę białą i mleczną, żurawinę oraz szczyptę soli. Ponownie wymieszać.
Na blaszkę wyłożyć papier do pieczenia. Ciastka układać na blaszce za pomocą łyżki, delikatnie spłaszczyć, zachować odstępy między kolejnymi ciastkami.
Piec w piekarniku około 15-20 min w temperaturze +/- 180oC uważać, aby nie wysuszyć ciasteczek w środku.

Smacznego :)


/Przepis Pawła Małeckiego „Cukiernia Lidla”/




3 komentarze:

  1. Smaczne, słodkie i całkiem zdrowe :) polecam!

    OdpowiedzUsuń
  2. Takim smakołykom nigdy nie mówię nie:)

    OdpowiedzUsuń