If, just like me, you did not have time before Christmas to
prepare gingerbread cookies, try the last minute recipe for butter cookies.
They are crispy and delicate. Sprinkled with powdered
sugar will be a delicious addition to hot tea with cloves or closed in a can will
be a wonderful gift.
INGREDIENTS
200 g butter
1.5 glass flour
4 tablespoons powdered sugar
vanilla extract
DIRECTIONS
Combine all the ingredients and make the dough. Roll out to
a thickness of about 5 mm and cut out any patterns. Put in the oven preheated
to 180 degrees, for about 15 minutes. Ready!
MERRY CHRISTMAS :)
⭐⭐⭐
Jeżeli tak jak ja, nie mieliście przed Świętami czasu na przygotowanie pierniczków, wypróbujcie przepis na maślane ciasteczka last minute. Są kruche, delikatne i pachnące wanilią. Oprószone cukrem pudrem będę pysznym dodatkiem do gorącej herbaty z goździkami lub zamknięte w eleganckiej puszce mogą być prezentem od serca.
SKŁADNIKI
200 g masła
1.5 szkl. mąki
4 łyżki cukru pudru
ekstrakt waniliowy
PRZYGOTOWANIE
Połącz wszystkie składniki i wyrób ciasto. Rozwałkuj na grubość około 5 mm i wytnij dowolne wzory. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, na około 15 minut. Ostudzone ciasteczka posyp cukrem pudrem.
Gotowe!
Kochani, na te Święta Bożego Narodzenia życzę Wam Świąt ciepłych w sercu i zimowych na zewnątrz, wielu cudownych chwil w rodzinnym gronie i uśmiechu. Niech te Święta będą wyjątkowe dla Was i Waszych bliskich!
Polej czekoladą :D:D
OdpowiedzUsuń