Propozycja dla fanów czekolady i bakalii. Chrupiące
ciasteczka z miękkim środkiem, nadziane rozpływającą się czekoladą, żurawiną i
bakaliami. W sam raz na zimowe wieczory ;))
Zapraszam
do wypróbowania przepisu !
SKŁADNIKI
170 g mąki pszennej
1 łyżeczka sody
140 g miękkiego masła
30 g kakao
1 jajko
1 opakowanie cukru waniliowego
180 g cukry trzcinowego
50 g pokruszonych orzechów
włoskich
50 g posiekanej białej czekolady
50 g posiekanej czekolady
mlecznej
100 g suszonych żurawin
szczypta soli
PRZYGOTOWANIE
Utrzeć masło,
cukier trzcinowy i cukier waniliowy. Dodać przesianą mąkę z sodą, kakao oraz
jajko. Wymieszać. Dodać orzechy, czekoladę białą i mleczną, żurawinę oraz
szczyptę soli. Ponownie wymieszać.
Na blaszkę
wyłożyć papier do pieczenia. Ciastka układać na blaszce za pomocą łyżki,
delikatnie spłaszczyć, zachować odstępy między kolejnymi ciastkami.
Piec w piekarniku
około 15-20 min w temperaturze +/- 180oC uważać, aby nie wysuszyć
ciasteczek w środku.
Smacznego :)
/Przepis Pawła Małeckiego „Cukiernia Lidla”/
Smaczne, słodkie i całkiem zdrowe :) polecam!
OdpowiedzUsuńJakie pyszności! :)
OdpowiedzUsuńTakim smakołykom nigdy nie mówię nie:)
OdpowiedzUsuń