Po ostatnim
czasie nauki do inżynierki, ciągłego zabiegania i braku sił na cokolwiek, czas
wrócić do życia :)) Dziś postawiłam na witaminową bombę, pyszną i łatwą w
przygotowaniu, ze szpinakiem w roli głównej.
Być może
szpinak dla wielu osób kojarzy się ze zmorą dzieciństwa, ale zapewniam, że w
koktajlu jego smak jest niewyczuwalny, a to co dobre – czyli składniki odżywcze
zostają. Świeże i chrupiące listki zawierają między innymi witaminę C, witaminy
z grupy B, potas i magnez. A w połączeniu z owocami dodadzą energii na cały
dzień. Jeżeli szukacie smacznego, a przy tym zdrowego koktajlu, to przepis przypadnie Wam
do gustu :))
Składniki:
120 g świeżego szpinaku
jabłko
banan
2 szt. kiwi
1 duża pomarańcza
miód/mleko/woda według uznania J
Przygotowanie
Szpinak umyć,
porwać liście na drobne kawałki. Owoce obrać i pokroić na małe cząstki. Całość zmiksować
blenderem. Dosłodzić do smaku miodem i rozcieńczyć wodą mineralną, bądź
mlekiem.
Z przepisu wychodzi około 1 litr napoju.
Smacznego!
Wygląda pięknie!
OdpowiedzUsuńZawsze się zastanawiam czy mój blender dałby radę listkom :)
OdpowiedzUsuńPrzy dużych liściach warto je porwać na mniejsze kawałki :)
Usuń