Jeśli tak jak ja kochacie czekoladę, to wilgotne i puszyste
brownie stanie się waszym ulubionym ciastem.
Gorzka czekolada i podkręcające smak orzechy tworzą połączenie idealne. Mam nadzieję, że się skusicie ^^
SKŁADNIKI
250 g połamanej na małe kawałki gorzkiej czekolady
280 g masła
250 g cukru
½ szklanki mąki
3 jaja
½ szklanki wody
80 g posiekanych orzechów
włoskich
PRZYGOTOWANIE
Cukier z wodą zagotować w małym
rondelku. Następnie dodać czekoladę i masło. Mieszać na małym ogniu, aż do
połączenia składników. W osobnej misce wymieszać mąkę i jaja. Następnie porcjami
wlewać przestudzoną, czekoladową masę. Dodać orzechy. Mieszać, aż do uzyskania
jednolitej konsystencji.
Ciasto wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia (moja
miała wymiary 24x28 cm). Piec około 25 minut w temperaturze 180oC. Idealne brownie powinno mieć chrupiącą skórkę
i wilgotne wnętrze.
In English
INGREDIENTS
250 g bitter chocolate broken into small pieces
280 g butter
250 g sugar
½ cup flour
3 eggs
½ cup water
80 g chopped walnuts
DIRECTIONS
Boil water and sugar in a small saucepan. Then add chocolate
and butter. Mix until all ingredients are combined. Mix flour and eggs in a
separate bowl. Then pour in the cooled chocolate mass. Add nuts. Mix until you
have a uniform consistency.
Pour the cake into a pan with baking paper (my size was
24x28 cm). Bake for about 25 minutes at 180° C. The ideal brownie has a crunchy
crust and a moist interior.
Wolę czekoladę niż ciacho czekoladowe, ale czasami pozwalam sobie na kawałek :D
OdpowiedzUsuńZjadłabym z wielką przyjemnością :)
OdpowiedzUsuńwidać że wspaniała wilgotna konsystencja czyli taka jaka powinna być! pamiętam że gdy pierwszy raz zrobiłam brownie i byłam zielona co do tego jak powinno wyglądać- załamałam ręce bo wydawało mi się że właśnie oto mam przed sobą najbardziej niedopieczone zakalcowate ciasto- ale jakie to pyszne było! :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam:)
Omnomnomnom <3 szkoda, że na razie nie mogę jeść czekolady ;(
OdpowiedzUsuńWow fantastic recipes my dear
OdpowiedzUsuńKisses
hmm the brownie Looks so tatsy
OdpowiedzUsuńthank you so much for the recipes
definetly have to try it :D
with love your AMELY ROSE
Mimo, że za słodyczami nie przepadam, czasem pojawia się nieodparta ochota na coś słodkiego, wtedy chętnie wykorzystam ten przepis.
OdpowiedzUsuńBardzo lubię piec i spożywać brownie. :) To wygląda pysznie! Wydaje się takie miękkie i wilgotne, yum.
OdpowiedzUsuńNigdy nie robiłam, ale bardzo lubię :)
OdpowiedzUsuńŚwietny przepis, szczerze to nigdy nie robiłam tego ciasta, dlatego chętnie wypróbuję Twój przepis, szczególnie kiedy widzę, że jest dość prosty ;)
OdpowiedzUsuńgdyby nie fakt że jestem tak obżarta słodyczami po świętach to bym już monitor lizała xd
OdpowiedzUsuńFakt ^^ Chociaż mi już powoli Święta "schodzą" :D
UsuńMniaam wygląda naprawdę kusząco, musi być pyszne! :)
OdpowiedzUsuńYuuum! Wygląda wspaniale *.*
OdpowiedzUsuńAż żal że nie mam piekarnika :(
Moja ulubiona słodkość :)
OdpowiedzUsuńAle pysznie :) Uwielbiam brownie, zwłaszcza z malinami, ale sama nigdy nie robiłam :)
OdpowiedzUsuń