MENU NOWE1

DESER BEZOWY





Gdy brak czasu, a goście tuż, tuż pomysł na ten deser z pewnością się przyda ;) Szybki i prosty w wykonaniu, a co najważniejsze pyszny. Beza, czy to robiona własnoręcznie, czy też kupiona w cukierni, razem ze śmietankę i kwaskowatymi owocami tworzy wspaniałe zestawienie. Serdecznie polecam na gorące dni – przepis dla wszystkich łasuchów ;)

SKŁADNIKI

400 ml schłodzonej śmietanki 30%
1 łyżka cukru pudru (dla lubiących słodycz 2 łyżki)
8 gotowych bez (+/- 6x6 cm)
250 g borówek
100 g czerwonej porzeczki

PRZYGOTOWANIE

Do schłodzonek śmietany dodał łyżkę cukru pudru, ubić mikserem. Dno pucharków wyłożyć pokruszoną bezą. Nałożyć śmietankę i owoce.
Przy ręcznie robionych bezach potrzebujemy ubite białka. Piec w temp. przez

Gotowe!


1 komentarz: