Gdy brak czasu, a goście tuż, tuż pomysł na ten deser z
pewnością się przyda ;) Szybki i prosty w wykonaniu, a co najważniejsze pyszny.
Beza, czy to robiona własnoręcznie, czy też kupiona w cukierni, razem ze
śmietankę i kwaskowatymi owocami tworzy wspaniałe zestawienie. Serdecznie
polecam na gorące dni – przepis dla wszystkich łasuchów ;)
SKŁADNIKI
400 ml schłodzonej śmietanki 30%
1 łyżka cukru pudru (dla
lubiących słodycz 2 łyżki)
8 gotowych bez (+/- 6x6 cm)
250 g borówek
100 g czerwonej porzeczki
PRZYGOTOWANIE
Do schłodzonek śmietany dodał łyżkę cukru pudru, ubić
mikserem. Dno pucharków wyłożyć pokruszoną bezą. Nałożyć śmietankę i owoce.
Przy ręcznie robionych bezach potrzebujemy ubite
białka. Piec w temp. przez
Gotowe!
owocki <3
OdpowiedzUsuń